O programu

O PROGRAMU

WORK AND STUDY CANADA

VRSTE PROGRAMA

U saradnji sa Organizatorom programa iz Kanade, Tamwood, nudimo Vam tri vrste programa i o svakom možete pročitati više u nastavku.

 • CO-OP WORK AND STUDY PROGRAM

Ovaj program nudi učesnicima priliku da slušaju predavanja i steknu diplomu iz jedne od sledeće tri oblasti. Kampusi se nalaze u tri grada u Kanadi i to su: Toronto, Vancouver i Whistler.

 1. Hospitality and Tourism School
  • Hospitality and Tourism – sva tri grada
  • Food and Beverage – Whistler
 2. Business School
  • International Business and Management – Vancouver i Toronto
  • Digital Marketing – Vancouver i Toronto
 3. Technology School
  • Web Development – Vancouver
  • User Experience ( UX ) design – Vancouver
  • User Interface ( UI ) design – Vancouver

Trajanje programa je 48 nedelja a struktura programa je takva da učesnici u prve 24 nedelje slušaju obavezna predavanja iz izabrane oblasti na kampusu ( 20h nedeljno ) i u isto vreme imaju dozvolu da rade part time poslove iz bilo koje oblasti kako bi mogli da finansiraju svoj život u Kanadi. Učesnicima se za vreme ovog dela programa daje dozvola za rad do 20h nedeljno.

Nakon što učesnici odslušaju predavanja i dobiju diplomu imaju priliku da 24 nedelje rade u nekoj od svetkih poznatih kompanija i da iskoriste svoje stečeno znanje i veštine. U tom peridou učesnici imaju dozvolu da 20h nedeljno rade u nekoj od firmi gde će iskoristiti svoje znanje, a dodatnih 20h nedeljno mogu da iskoriste da rade u drugim oblastima, koje nisu usko u vezi sa njihovom diplomom i stečenim znanjima.

 • DUAL DIPLOMA PROGRAM

Ovaj program nudi učesnicima priliku da kombinuju dve diplome iz dve različite oblasti. Na ovaj način, učesnici mogu da steknu više veština i znanja i da ostanu u Kanadi duži vremenski period. Takođe, ovo je najisplativija opcija za učesnike da odu na program i da dobiju dve diplome a u isto vreme da zarade kako bi isplatili svoj program i sve troškove života u Kanadi.

Za sada, učesnici mogu da kombinuju oblasti iz Hospitality i Business škole, kao i oblasti unutar jedne škole.

Trajanje ovog programa je 27 meseci. Struktura programa je slična kao i za Co-Op Work and Study program, s tim da učesnici između dve diplome imaju 5 GAP period, odnosno 150 dana, u toku kog mogu da rade 40h nedeljno u bilo kojoj oblasti u bilo kom delu Kanade.

Ovaj program se isplati jer se učesnicima kombinuju dve školarine u jednu i na taj način se štedi novac u odnosu na situaciju kada učesnik ide dva puta na Co-Op Work and Study program.

 • GLOBAR START-UP SCHOOL

Učesnici na ovom programu slušaju predavanja i stiču diplomu iz sledeće oblasti:

 1. Entrepreneurship and Innovations

Trajanje programa može biti 56 ili 64 nedelje. Ukoliko program traje 56 nedelja, tokom prvih 40 nedelja učesnici imaju obavezna predavanja i priliku da rade 20h nedeljno u bilo kojoj oblasti, kako bi finansirali svoj život u Kanadi. Nakon toga, preostalih 16 nedelja učesnici imaju priliku da rade 40h nedeljno u oblasti koju su slušali prvih 40 nedelja i da na taj način steknu nova iskustva.

Učesnicam se nudi prilika da na prvi deo programa dodaju jos 8 nedelja i u toku tih 8 nedelja učesnici će biti zaposleni u nekoj od Kanadskih Start up firmi i to će se učesnicima voditi kao neplaćena praksa. Na ovaj način se stiče veoma vredno radno iskustvo i uvid u poslovanje kompanija u Kanadi.

USLOVI ZA UČEŠĆE

Osnovni uslov koji svi učesnici moraju da ispune je da imaju minimum 19 godina. Diploma nije neophodna niti se oblast studija učesnika mora podudarati sa izabranom oblašću, ali je bitno objasniti iz kog razloga učesnik žali da nauči te veštine i znanja i kako će ih kasnije upotrebiti.

Svi učesnici moraju imati polože test engleskoj jezika sa ocenom 5 u organizaciji Tamwood Careers i da prođu intervju sa njima. Jedini slučaj kada učesnik ne mora da polaže Tamwood test engleskog je ukoliko ima več položen neki od sledećih testova: CEFR B2, IELTS 5.0, TOEFL ibT 46-59, Cambridge FCE ( C ). Učesnik je dužan da dostavi agenciji na uvid položen test.

O ORGANIZATORU PROGRAMA

Naša agencija sarađuje sa Organizatorom programa Tamwood na realizaciji ovih programa. Tamwood je osnovan 1992. godine i u svojoj organizaciji ima više različitih edukativnih, radnih i kulturnih programa, a pored toga nude i različite usluge podrške svim učesnicima programa.

Tamwood pruža podršku svim učesnicima u toku trajanja programa i pomaže im prilikom pronalaska posla u Kanadi, kako bi učesnici što uspešnije kompletirali svoj program. Svi predavači, instruktori i osoblje koje pomaže učesnicima imaju odlično znanje i iskustvo u svom poslu i na taj način mogu mnogo da pomognu učesnicima.