Pet najvecih zabluda

PET NAJVEĆIH ZABLUDA

WORK & TRAVEL USA

NAČIN DOBIJANJA I GARANCIJA POSLA

Dobijanje posla je u nadležnosti poslodavca/organizatora programa i jedino oni odlučuju gde će student biti zaposlen,samim tim agencija ne može garantovati dobijanje željenog posla pošto je njena uloga isključivo posrednička.
Pojedine agencije potenciraju i garantuju dobijanje određene lokacije ili posla, iz razloga da bi se student prijavio na program. Nakon prijave studentu nude različite lokacije ili poslove od prethodno garantovanog zbog naplate otkaznih troškova u slučaju odustajanja i nemogućnosti odlaska u drugu agenciju, pa je u toj situaciji student primoran da prihvati bilo koji posao.

SWT JE PROGRAM KULTURNE RAZMENE, A NE RADNI PROGRAM

Cilj programa je sticanje bogatog iskustva, usavršavanje engleskog jezika, upoznavanje kulture, običaja i načina života, kao i sticanje novih prijateljstava.
Veoma je važno da studenti učestvuju u kulturnim aktivnostima i druženjima koje organizuje poslodavac/organizatorska kompanija. Program je podržan i pod stalnim monitoringom američke vlade

VRSTE POSLOVA I LOKACIJE KOJE DONOSE ZARADU, ISKUSTVO I USAVRŠAVANJE ZNANJA ENGLESKOG JEZIKA

Program je prvenstveno osmišljen za rad u restoranima, marketima, hotelima i manjim ugostiteljskim objektima (poslastičarnice, prodavnice, butici, pekare itd).
Najbolje lokacije za Summer Work and Travel program su manja sezonska turistička mesta, lokacije koje su turističke destinacije tokom cele godine i gradovi koji imaju potrebu za dodatnom radnom snagom zbog manjka lokalne radne snage.

ZARADA NA PROGRAMU

Količinu novca koju će student zaraditi i vratiti kući isključivo zavisi od samog studenta i njegovih sposobnosti! Zarada individualno varira i na nju utiču lični troškovi ,način štednje,trud i zalaganje na poslu,dodatni posao i sl. Najbitnije je da sa jednim poslom student može povratiti uloženi novac!

DODATNI POSAO I PREKOVREMENI RAD

Dodatni posao je ključna stvar na programu ako student želi da zaradi više. Iz tog razloga je jako bitno ići na lokacije koje omogućavaju dodatne poslove i dobro se pripremiti za njih!!!
Prekovremeni rad postoji na nekim lokacijama i kod nekih poslodavaca, ali skoro nijedan poslodavac posle krize 2009. godine ne plaća prekovremeni rad 1.5 puta više (kao što je bila situacija pre krize), već po redovnoj satnici! NIKO ne može studentu obećati koliko će tačno imati radnih sati tokom boravka na programu, pošto na to utiču razni činioci poput trajanja turističke sezone, broja gostiju,ponašanja na poslu i ličnog zalaganja svakog pojedinca.