O nama

O NAMA

Work and Travel GROUP je departman najveće kompanije na ovim prostorima Special Travel Agency koja se bavi radnim programima i putovanjima za studente i mlade.

Svojih 10 predstavništva za sada ima u 6 zemalja širom Evrope i to u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj i Grčkoj.

Special Travel Agency sa svojim departmanima Work and Travel GROUP i Puzzle Group godišnje ima preko 4000 mladih i studenata koji su učesnici raznih programa širom sveta.

Work and Travel Group studentima i osobama od 18 do 45 godina omogućava upoznavanje sa značajem programa kulturne razmene, stručne prakse, radnih programa u Americi i širom sveta, kao i značaj usavršavanja stranih jezika.

Naš partner u SAD-u je najveća svetska kompanija i lider u organizaciji svih vrsta studentskih programa kulturne razmene koja je osnovana 1947. godine – COUNCIL ON INTERNATIONAL EDUCATIONAL EXCHANGE, koja je jedan od osnivača Summer Work and Travel programa.

U proteklih 14 godina agencija Work and Travel Group uspešno je poslala preko 12.000 učesnika na Summer Work and Travel, Internship/Trainee i Summer Camp program koji se odvijaju na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država.

Nastojimo da budemo lideri u uvođenju raznih inovacija, organizovanju okupljanja, druženja i promovisanja kulturno-edukativnog aspekta programa a sve u cilju poboljšanja kvaliteta i iskustva samih učesnika.

Work and Travel GROUP je organizator najvećih alumni manifestacija vezanih za Summer Work and Travel program. Svake godine, naša agencija organizuje okupljanje studenata povodom  Thanksgiving Day praznika, šireći zajedno sa našim studentima dobru priču o američkom načinu života i  kulturi.

U APRILU 2015. GODINE organizovali smo NAJVEĆI WORK AND TRAVEL  DOGAĐAJ NA  SVETU  u okviru koga smo zajedno sa našim američki partnerima edukovali naše studente i davali im korisne savete pred sam odlazak na program u Sjedinjene Američke Države.

Lideri smo u regionu u pružanju usluga poput:

  • Časova engleskog jezika koji imaju za cilj da pripreme kandidate za intervju sa poslodavcima i intervju u ambasadi.
  • Praktičnih priprema kandidata za posao u ugostiteljstvu.
  • Odabir najboljih lokacija za rad i organizovanje intervjua sa poslodavcima iz SAD-a.
  • Organizovanju orijentacija za sve naše kandidate  na kojima učestvuju američki organizatori programa.   

 

VAŽNO!!! Svaka kompanija/agencija koja ima Summer Work and Travel Program u svojoj ponudi mora po Zakonu o Turizmu posedovati OTP licencu od zvaničniih institucija države Srbije kao i polisu osiguranja, kako bi mogla legalno organizovati ovaj program i putovanje studenata u SAD!

Licenca Republike Srbije za organizovanje turističkih putovanja OTP 108/2021 kategorija A. Pored OTP licence , Special Travel Agency poseduje i licencu za zapošljavanje od Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Vlade Republike Srbije, koja je potrebna svim agencijama koje se bave poslovima zapošljavanja u inostranstvu!

Opšte uslove putovanja možete pogledati OVDE.

Agencija Special Travel Agency – Work And Travel Group osvojila je treće mesto u izboru za najbolju društveno odgovornu kompaniju u kategoriji svih malih i mikro preduzeća u Srbiji u organizaciji Privredne komore Srbije.