St. Louis


St. Louis

St. Louis ili ‘’Kapija  zapada’’  kako je ovaj grad  poznat Amerikancima nalazi se samo na par stanica od Chicago-a, Kansas City-ja i mnogih drugih poznatih gradova.  To je grad sa prelepim pejzažima, a glavna atrakcija je Gateway Arch građevina (luk) napravljena od čelika koja je visoka 180 metara i koja prelazi preko Mississippi reke. Grad je poznat po sportskim timovima (St. Louis Cardinals u MLB-u, St. Louis Blues u NHL-u, i St. Louis Rams u NBA-u), takođe je dom najpoznatije američke pivnice (Anheuser Busch). Postoji veliki broj restorana i prodavnica koje se nalaze oko Mississippi reke, a za posetioce najinteresantniji su kazina na vodi.

McDonalds je kroz svoju istoriju postao jedan od zaštitnih znakova Sjedinjenih Američkih Država. McDonalds koorporacija je najveci lanac fast food restorana na svetskom tržistu, služi oko 68 miliona klijenata svakodnevno u 119 zemalja širom sveta u svojih 35,000   restorana.  Sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama, kompanija je počela 1940.  godine kao roštilj restoran koji  je bio vođen od strane Richarda i Maurice McDonald.  1948. godine reorganizovali su svoj biznis, kao štand za hamburgere, da bi im se 1955. godine pridružio biznisman Ray Kroc kao agent franšize.  Kasnije je kupio lanac od braće Mcdonald i nadgledao svoju neočekivanu ekspanziju i zaradu.mcdonalds-logo

Lokacije na kojoj studenti rade su:

1.Town i Country je jedna od najposećenijih lokacija McDonaldsa u državi Missouri. U istom kraju se nalazi i lanac supermarketa (Schnucks), Target, Whole Foods, veliki broj restorana i puno malih prodavnica.

2.McDonalds koji se nalazi u Chesterfield-u je pored autobuske stranice u veoma prometnom kraju. Preko 55 restorana se mogu naći u tom kraju, takođe dva šoping centra, robna kuća Wall-Mart i još mnogo toga.

Job title Hourly wage Tips Hours per week Housing cost per week Overtime
 cashier/cook/janitor 8,50$ Maybe 35-40 $40-$80 Yes
drury-hotels-company-llc

Drury Hotels Company je kompanija koja poseduje preko 130 hotela u 21 saveznoj državi u SAD-u sa sedištem u gradu Creve Coeur, Missouri. Kompaniju je osnovao James Drury 1959. godine .Ovaj lanac hotela posluje pod imenima Drury Inn, Drury Inn and Suites, Drury Suites, Drury Plaza Hotel i Pear Tree Inn.

Job title Hourly wage Tips Hours per week Housing cost per week
Laundry Attendant/Floor Houseperson $10.27 Maybe 35 $25-$70