Fairbanks Alaska


Fairbanks je drugi po veličini grad na Aljasci posle Anchorage-a. Ima 52 hiljade stanovnika, i sedište je Univerziteta Alaska.

Ovaj grad se nalazi na samo 2 sata vožnje kolima od Denali nacionalnog parka i usputna je stanica za mnogobrojne turiste. U Fairbanksu možete iskusiti razne vrste aktivnosti od pecanja, ekskurzija na reci, letenja balonom, obilaska muzeja, ekoloških i avanturističkih tura za posetioce (doba zlatne groznice i sl).

Pozicija samog grada omogućava turistima da na samo par minuta od grada dožive nezaboravno iskustvo planinarenja, raftinga, vožnje kajakom ili saonicama sa psima, zatim skijanje, kampovanje, lov itd.Prosečne temperature u letnjim mesecima u toku dana su oko 20°C.
U samom Fairbanks-u se nalazi 20 hotela, motela i bed and breakfast-a i 190 restorana, što daje veliku šansu za pronalazak dodatnog posla.

 

 

Alaska. Fairbanks. Golden Heart Park with statue of First Settlers and summer flowers.

POSLODAVCI:

Hampton Inn and Suites

Hampton Inn je brend i lanac hotela u vlasništvu kompanije Hilton Worldwide. Ovo je trenutno najveća franšiza u SAD-u i obuhvata preko 1900 hotela širom sveta.

Datum početka ugovora: 21. maj – 30. jun
Datum završetka ugovora: 21. avgust – 30. septembar
Minimalni period ugovora: 3 meseca
Potrebno znanje engleskog jezika: Intermediate (srednji)fairbanks-alaska

fairbanks-alaska-1


Job title Hourly wage Tips Housing provided
Housekeeping $ 9.50 Yes No

Pike’s  Waterfront Lodge – je porodična kompanija koja nudi kvalitetnu ugostiteljsku uslugu dugi niz godina . Hotel je počeo sa radom 2000. godine, a pored njega u sastavu kompanije posluje i fine dining restoran Pike’s Landing . Imaju veoma pozitivna iskustva sa Work and Travel studentima i nude im dobrodošlicu u ovu popularnu turističku destinaciju na Aljasci.

pikes-logopikes_waterfront_lodge

Job title Hourly wage Tips Housing provided Average hours per week Overtime
Housekeeping staff $ 9.75 Yes No 35 Yes
Kitchen worker $ 9.75 No No 35 Yes

Taco Bell je američki lanac fast food restorana. Poseduju preko 6500 objekata uglavnom u  SAD-u. Osnovan je 1950. godine u Kaliforniji kao Bell’s Hamburgers and Hot Dogs .

Osnivač- Glen Bell.photo

Job title Hourly wage Tips Housing provided
Crew member $ 9.75 Yes No
Rivers Edge Resort nalazi se na obali prelepe reke Wisconsin samo par kilometara od centra Fairbanksa.. Većina smeštaja je izgrađena od drveta i sadrži sve potrebne uslove za relaksirajući odmor.

Zašto raditi u Rivers Edge Resort:

  • Odlična satnica
  • Poslodavac pruža asistenciju prilikom traženja smeštaja
  • Potencijalni bonus na kraju sezone.

64499_21_z

Job title Hourly wage Tips Housing provided
Housekeeper $ 10.00 No No