Ekskluzivni Hoteli


Hilton Head island , SOUTH CAROLINA

Ostrvo  Hilton Head Island se nalazi u Južnoj Karolini. Ima populaciju od 33 hiljade stanovnika i popularno je odmarališrte za mnogobrojne turiste tokom letnjih meseci. Procenjuje se da godišnje ovo mesto poseti oko 2,5 miliona turista, što lokalnoj ekonomiji donosi prihod od preko 1,5 milijardi dolara kroz mnoge hotele i restorane. Tokom sezone godišnjih odmora u letnjem periodu broj posetilaca raste do 300 hiljada.Hilton-Head-Island-Light-Tower

Letnji meseci su izrazito topli sa prosečnim dnevnim temperaturama od 30 -33°C.

Iskustva studenata HH Island

POSLODAVCI :

sea pinesSea Pines Resort, Hilton Head Island

Sea Pines Resort je smešten u Sea Pines Plantation, privatnoj stambenoj zajednici koja se prostire na preko 5000 hektara, na južnom delu ostrva koje obuhvata grad Hilton Head Island, u Južnoj Karolini. Ima populaciju od 33 hiljade stanovnika i popularno je odmaralište za mnogobrojne turiste tokom letnjih meseci. Procenjuje se da godišnje ovo mesto poseti oko 2,5 miliona turista, što lokalnoj ekonomiji donosi prihod od preko 1,5 milijardi dolara.

harbour-town-at-sea-pines
Tokom sezone godišnjih odmora u letnjem periodu broj posetilaca raste do 300 hiljada.

Sea Pines Resort  ugošćuje posetioce i turiste više od 50 godina, a nalazi se na 70km od Savannah (Georgia). Turistima nudi luksuzan smestaj, mnoštvo restorana, radnji, sportskih terena za golf i tenis.

U samom gradu Hilton Head-a se nalazi 300 restorana i preko 70 hotela, motela i bed and breakfast-a. Velika posećenost tokom letnje sezone čine ga veoma povoljnim za pronalaženje dodatnog posla.

 

Job title Hourly wage Tips Housing provided Housing cost per week
F&B Rotation $8.50/hr (varies with position) Yes Yes $110
Steward/Kitchen $10.00/hr (varies with position) No Yes $110
marriott-vacation-club
Marriott Vacational Club, Hilton Head Island

Luksuzni resort hotel deo svetski poznatog Marriott lanca hotela , koji gostima pruža vrhunsku uslugu i nezaboravno iskustvo poslednjih 30 godina.Marriott Vacation Club - IEE

Job title Hourly wage Tips Housing provided Housing cost per week
F&B Rotation $8.50/hr (varies with position) Yes Yes $110
Steward/Kitchen $10.00/hr (varies with position) No Yes $110
 
Palmetto Dunes, Hilton Head Island

Jedan od najlepših hotelskih kompleksa, smešten u centru Hilton Head ostrva. U sklopu hotela nalazi se golf teren, teniski tereni , marina i preko 3 milje duga plaža.Gosti mogu uživati u prirodnoj morskoj laguni , vožnji kajakom i mnogim drugim pogodnostima koje nudi ovaj hotelski kompleks.

Palmetto dunes

Job title Hourly wage Tips Housing provided Housing cost per week
F&B Rotation $4.50 Yes Yes $110
Equipment/Golf Course Maintenance $9.00 No Yes $110

SaltyDog
The Salty Dog, Hilton Head Island

U svojoj ponudi ima raznovrsnu morsku hranu, razne vrste salata, sendviča  i pića, kao i organizovanu zabavu za decu. 

Job title Hourly wage Tips Housing provided Housing cost per week
F&B Rotation $5.00 Yes Yes $110
Housekeeping $9.00 No Yes $110
 

Bald Head island,North carolina

Bald-Head-Island-Logo

Ostrvo je smešteno na obali Atlantskog okena u državi North Carolina, na ušću reke Cape Fear u Atlantski okean. Povezano je trajektom sa gradom Southport i Oak Island.

Ostrvo je svojevrsna ekološka oaza. Bald Head Island je poznat po svojoj netaknutoj prirodi i najstarijem svetioniku u državi iz 1817. godine. Sa 20km prelepih peščanih plaža i golf terenima ova destinacija predstavlja idealno mesto za odmor.

Lokacija Bald Head Island-a predstavlja jedinstven fenomen jer se na ostrvu može gledati izlazak i zalazak Sunca nad Atlantskim  okeanom.  Od raznih načina rekreacije ostrvo je najpogodnje za vožnju kajaka, kanua, pešačenja kroz priobalnu šumu, obilaske močvare, rečnih rukavaca i peščanih plaža. Ostrvo ima bogatu  floru i faunu sa preko 200 vrsta ptica, delfina, kornjača, jelena i raznovrsnim vrstama ribe.

Ostrvo odlikuje vlažna suptropska klima, sa toplim letima i najsevernije je mesto na kome prirodno rastu palme. Najviše dnevne  temperature tokom letnjih meseci su oko 30°C.

Poslodavac
Bald Head Island Limited studentima nudi poslove na sledećim pozicijama:
Job title Hourly wage Tips Housing provided Housing cost per week
Deli Attendant $7.25 Yes Yes Free
Commercial Building Services Tech $7.25 No Yes Free
Laundry Assistant $7.25 No Yes Free
Dishwasher $7.25 No Yes Free
Stocker $7.25 No Yes Free
Housekeeper $7.25 No Yes Free
 

Amelia Island, Florida

Amelia Island je deo lanca ostrva Sea Islands, koji se protežu uz južnu obalu SAD-a, duž Atlantske obale Floride.Poznato je po svojim luksuznim hotelima, golf terenima i dugim peščanim plažama.Amelia

Nalazi se 50 km od Jacksonville-a i predstavlja pravo utočište za turiste željne odmora. Na ostrvu se nalaze dve zajednice Fernandina beach i Amelia City.

Iskustva Studenata Amelia Island

POSLODAVCI:


Sliders Seaside Grill, Amelia Island

Otvoren je davne 1945. kao Seaside Inn koji je pružao gostima  prenoćište i obroke, da bi 2003. bio kompletno renoviran i pretvoren u restoran sa karipskom tematikom.Ponosni su na svoju dugu tradiciju i vrhunsku uslugu .slider-1

Job title Hourly wage Tips Housing provided Housing cost per week Overtime
Server $5 Yes Yes $120 Yes
Busser/Runner $10 No Yes $120 Yes
Prep Cook $10 No Yes $120 Yes