California


California

California se nalazi na zapadnoj obali SAD-a i najnaseljenija  je savezna država sa 38 miliona stanovnika. Proteže se uz 900 milja pacifičke obale od Oregona na severu do Meksika na jugu dok na se na istoku prostire do Arizone i Nevade. Odlikuje se geografskom raznovrsnošću zbog svoje ogromne površine- Sierra Nevada planine, obala Pacifika , pustinja Mojave, Death Valley ( najniža tačka u SAD-u). U Sierra Nevada  planinama nalazi se nekoliko najposećenijih nacionalnih parkova kao što su   Yosemite National park i Sequoia National park ( prirodno stanište najvećeg živog organizma na svetu – sekvoja drvo ), zatim najveće jezero u državi- Lake Tahoe … Turizam spada u 5 vodećih sektora po broju zaposlenih u California-ji  i predstavlja značajan izvor prihoda.

Glavni grad ove države je Sacramento , dok je najveći grad Los Angeles sa nešto manje od 4 miliona stanovnika.

Poslodavci:

Lokacija: Homewood, Lake Tahoe, CA

Prelepi hotel i restoran sa jednim od najlepših pogleda na Lake Tahoe – najveće severno američko alpsko jezero i drugo najdublje jezero u Americi,  deo je kompleksa odmarališta Homewood Mountain Resort.

Studentima se pruža prilika da rade u oblasti prelepog Lake Tahoe-a, poslodavac asistira studentima u pronalaženju smeštaja, studenti dobijaju šansu da steknu radno iskustvo u high-end ugostiteljskom objektu i pruža mogućnost da provode slobodne dane uživajući u vožnji kajaka, plivanju, pecanju, planinarenju i drugim aktivnostima.

WSC-Deck-2

Pozicija:

Prep cook – 10.5$

Zašto raditi u West Shore Cafe & Inn:

  • Iskusite predivno Lake Tahoe jezero
  • Obezbeđen smeštaj za 100$ nedeljno
  • 2 sata vožnje do Sacramento-a
Blizu milion turista godišnje poseti ostrvo Santa Catalina. Nalazi se na 22 milje od L.A. u Santa Catalina zalivu . Ostrvo je poznata destinacija po  ronjenju u kristalno čistoj vodi Pacifika i  brojnim morskim uvalama, vožnji brodovima sa staklenim dnom , jedrenju…Santa Catalina
Job title Hourly wage Tips Average hours per week Housing
Housekeeping $11.00 No 40 hours $49
Guest Services $11.00 No 40 hours $49
Cashier $9.00 No 40 hours $100

SAN DIEGO

San Diego

San Diego je drugi po veličini grad u Kaliforniji i jedan od retkih gradova koji pruža toliko različitih stvari svakome ko ga poseti. Zahvaljujući blagoj  klimi turizam je jedna od vodećih privrednih grana ovog grada.
Turističke atrakcije uključuju:

  • SeaWorld San Diego
  •  San Diego Zoo & Zoo Safari Park
  • Legoland California Waterpark & SeaLife Aquarium
  • USS Midway Museum
  • Old Town San Diego
  • Balboa park.

SAN FRANCISCO

San Francisco

Grad koji ne treba posebno predstavljati, grad koji već odavno uživa renome popularne turističke destinacije bilo da se radi o poseti radi uživanja u pejzažima, zabavi ili šopingu. U San Francisco-u takođe se nalaze i sedišta poznatih američkih kompanija kao što su Gap Inc, Yelp, Twitter, Mozilla…

Poslodavac:

Lokacija: San Francisco

Ghirardelli Chocolate Company osnovao je italijanski imigrant Domingo Ghirardelli u San Francisco-u 1852. godine za vreme kalifornijske “zlatne groznice”.Danas je to najstarija fabrika čokolade u SAD-u.

Ghirardelli_Chocolate_Shop

Job title Hourly wage Tips Average hours per week Housing
Chocolateer $12.50 No 35 hours No
Lokacija: San Francisco

Bay City Bike Rentals & Tours bavi se iznajmljivanjem bicikala i organizovanjem tura putem kojih  turisti najbolje mogu istražiti i upoznati San Francisco i njegovu okolinu. Kompanija zapošljava Work and Travel studente iz celog sveta , a zaposleni će biti u prilici da svakodnevnom komunikacijom sa turistima poboljšaju znanje engleskog jezika.

header-logo

Job title Hourly wage Tips Average hours per week Housing Overtime
Customer Service-Tour Guide Staff $12.25 No 35 hours No Possible