Anchorage (Alaska)


Anchorage 2U zadnje dve godine hit destinacija za učesnike programa. Ovo nije ponuda za rad u fabrikama ribe već za rad u ekskluzivnim restoranima i hotelima u najvećem gradu Aljaske!

Anchorage predstavlja kombinaciju luksuznog  velegrada i neistražene prirode, što ga čini  nezaboravnom destinacijom. Za razliku od drugih američkih gradova mnogo je pristupačniji u pogledu cena i troškova života i u njemu ne postoji porez na promet. Populacija 2010. je iznosila oko 290.000 stanovnika, dok je godišnji prihod  po domaćinstvu u Anchorage-u oko 73 hiljade dolara.

Ekonomski rast u ovoj državi je konstantan i nije toliko podložan finansijskim krizama. Lokalna ekonomija se uveliko oslanja na okolna prirodna bogatstva .Najveći  izvozni produkti  ove države su nafta, prirodni gas, morska hrana…anchorage-alaska

Turizam spada u jedan od  vodećih ekonomskih sektora na Aljasci. Potrebe za radnom snagom su velike. Aljaska je jedna od onih zemalja koje treba posetiti barem jednom u životu. Temperature leti su umerene i prijatne, a Anchorage pruža sve mogućnosti kao i drugi veći gradovi u SAD.

U Anchorage-u se nalazi preko 60 hotela i vise od 150 restorana!

Anchorage

Pozicije u restoranima i hotelima na kojima će studenti raditi u Anchorage-u su :

Job title Hourly wage Tips Average hours per week Overtime
Hostess $10-$12 Yes 35 Yes
Dishwasher $10-$13 Yes 35 Yes
Busser $7.75-$10 Yes ($50-$100 average per day) 35 Yes
Fast food worker $9-$11 Yes 35 Yes
Prep cook $10-$13 Yes 35 Yes
Houseman $10-$13 Yes 35 Yes
Housekeeping $10-$13 No 35 Yes
IG Hilton Garden Inn Anchorage Anchorage, AK Osnovana 1991. godine od strane Navin C. Dimond, Stonebridge kompanija razvila je više od 65 i upravljala sa više od 75 hotela od svog samog početka. Trenutno radi sa preko 40 hotela u SAD-u,  sa preko 7.000 gostinskih soba. Njihova zajednička vizija je da budu prepoznatljivi kao visoko cenjeni lideri u razvoju hotela i vrhunski operatori hotelske imovine. Njihove osnovne vrednosti su upravo one koje pokreću kompaniju. Nastoje da stvore ugodno, stabilno i prijatno radno mesto za poslovanje sa integritetom, da prepoznaju i slave inovirane saradnike, da se pridržavaju standarda kvaliteta, težeći obogaćivanju usluga i davanju podrške zajednicama u njihovim „dvorištima“. U cilju ispunjavanja vizije i osnovnih vrednosti društva, potrebni su im dobri, kvalitetni studenti tokom letnje sezone. Dođite i budite deo tima posvećenog uspehu! Anchorage je najveći grad u državi, lociran na južnoj obali centralne Aljaske. Anchorage je kulturno središte Aljaske. Uz pristup shopping-u, restoranima, sportskim događajima, festivalima kao i muzici, studenti će imati ispunjeno slobodno vreme! Obiđite glečere, zabavite se na Slam'n Salm'n Derby- pokušajte da upecate najvećeg lososa i osvojite novčane nagrade!   Zašto bi trebalo da im se pridružite ove sezone:
  • Visoka, konkurentna zarada od $10.5 i $11/sat,
  • Poslodavac organizuje događaje i putovanja na osnovu studentovih interesovanja.
 
Job title Hourly wage Tips Housing provided Housing cost per week Bonus
Room Attendant $ 11.00 No Ne 0 Ne
Houseperson $ 10.50 No Ne 0 Ne
  IG Homewood Suites Anchorage Anchorage, AK Osnovana 1991. godine od strane Navin C. Dimond, Stonebridge kompanija razvila je više od 65 i upravljala sa više od 75 hotela od svog samog početka. Trenutno radi sa preko 40 hotela u SAD-u,  sa preko 7.000 gostinskih soba. Njihova zajednička vizija je da budu prepoznatljivi kao visoko cenjeni lideri u razvoju hotela i vrhunski operatori hotelske imovine. Njihove osnovne vrednosti su upravo one koje pokreću kompaniju. Nastoje da stvore ugodno, stabilno i prijatno radno mesto za poslovanje sa integritetom, da prepoznaju i slave inovirane saradnike, da se pridržavaju standarda kvalitete, težeći obogaćivanju usluga i davanju podrške zajednicama u njihovim „dvorištima“. U cilju ispunjavanja vizije i osnovnih vrednosti društva, potrebni su im dobri, kvalitetni studenti tokom letnje sezone. Dođite i budite deo tima posvećenog uspehu! Anchorage je najveći grad u državi, lociran na južnoj obali centralne Aljaske. Anchorage je kulturno središte Aljaske. Uz pristup shopping-u, restoranima, sportskim događajima, festivalima kao i muzici, studenti će imati ispunjeno slobodno vreme! Obiđite glečere, zabavite se na Slam'n Salm'n Derby- pokušajte da upecate najvećeg lososa i osvojite novčane nagrade! Zašto bi trebalo da im se pridružite ove sezone:
  • Visoka, konkurentna zarada od $10.5 i 11/sat,
  • Poslodavac organizuje događaje i putovanja na osnovu studentovih interesovanja.
Job title >Hourly wage Tips Housing provided Housing cost per week Bonus
Room Attendant $ 11.00 No No 0 No
Houseperson $ 10.50 No No 0 No

INFO- Sajam poslova Anchorage